Nieuws

Janssen wijst favoriet aan voor Johan Cruijff Schaal: 'Dankzij kwaliteit voorin'

Janssen wijst favoriet aan voor Johan Cruijff Schaal: 'Dankzij kwaliteit voorin'

30-07-2022 12:47 Laatste update: 12:49

Traditioneel gezien begint het nieuwe seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, Ajax en PSV. Hoewel de teams dicht bij elkaar liggen is er voor Theo Janssen toch een favoriet. De analist verwacht dat Ajax als winnaar uit de bus komt.

In gesprek met RTL Nieuws blikt Janssen vooruit op de wedstrijd. De voormalig middenvelder vindt dat beide teams gelijkwaardige selecties hebben en is onder de indruk van de versterkingen van de Eindhovenaren. "PSV is er duidelijk wel op vooruitgegaan", zegt hij tegen het medium. "Luuk de Jong die erbij is gekomen, die staat garant voor goals en van Joey Veerman heb ik ook heel hoge verwachtingen dit seizoen." Janssen is dan ook vol lof over de middenvelder van PSV. "Hij zal nog meer zijn stempel drukken dit seizoen, denk ik. Veerman wordt één van de bepalende spelers."

Of de selectie van Ajax dit seizoen net zo goed is als die van vorig jaar vindt Janssen 'lastig te zeggen'. "Ik denk dat Ajax wel een jasje heeft uitgedaan met het vertrek van de achterhoedespelers Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui." Toch bombardeert de oud-voetballer de Amsterdammers als favoriet. "Het lijkt bij Ajax op tijd in elkaar te vallen. De achterhoede is degelijk en Ajax heeft voorin net iets meer ervaring en kwaliteit dan PSV."

De wedstrijd tussen de twee topclubs begint om 20:00 in de Johan Cruijff ArenA. Waar Ajax de wedstrijd op volle sterkte kan beginnen, is Noni Madueke bij PSV afwezig wegens een zware enkelblessure. Zijn verwachte vervanger voorin is Johan Bakayoko, die vorig seizoen onder Ruud van Nistelrooy speelde in het beloftenelftal van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!