Nieuws

Van Veenendaal beëindigt carrière: 'Ik wil niet meer iedere dag op het veld staan'

Van Veenendaal beëindigt carrière: 'Ik wil niet meer iedere dag op het veld staan'

29-07-2022 17:20 Laatste update: 19:04

Sari van Veenendaal stopt per direct met voetballen. De keepster van PSV en de Oranje Leeuwinnen zegt dat ze het voetbal niet leuk genoeg meer vindt om door te gaan. Van Veenendaal viel tijdens het EK uit met een blessure in de eerste poulewedstrijd, wat tevens haar laatste is geweest.

"Elk jaar maakte ik met mezelf de evaluatie: vind ik het nog leuk genoeg? Elk jaar was het antwoord ja, maar dit jaar kon ik dat niet met de volle overtuiging zeggen", vertelt ze tegen de NOS. "Ik wil niet meer iedere dag op het veld staan en iedere dag het maximale eruit halen. Het is tijd om andere dingen te doen. Het moment om afscheid te nemen voelt voor mij als het juiste," verklaart ze op haar instagram pagina.

Voor van Veenendaal was het voor het EK al duidelijk dat dat haar laatste optreden ging worden. "Maar ik heb de deur toen wel op een kier gehouden, zodat ik niet alle druk op dat EK zou leggen", aldus de doelvrouw, die haar laatste minuten maakte tegen Zweden, dat de halve finale tegen Engeland verloor. 

De 32-jarige Van Veenendaal kwam in totaal 91 keer uit voor het Nederlands elftal waar ze vier jaar geleden nog Europees kampioen mee werd. Momenteel speelde ze voor PSV, waarvoor ze haar minuten maakte in het shirt van FC Utrecht, FC Twente, Arsenal en Atletico Madrid.