Nieuws

Timber verklaart keuze voor Feyenoord: 'Ik heb nooit aan het buitenland gedacht'

Timber verklaart keuze voor Feyenoord: 'Ik heb nooit aan het buitenland gedacht'

29-07-2022 15:13 Laatste update: 15:16

Vrijdagmiddag stond Feyenoord-aanwinst Quinten Timber de pers te woord. De 21-jarige middenvelder koos bewust voor een overstap naar Rotterdam en laat weten dat hij klaar is om komend seizoen te vlammen in De Kuip. 

Ondanks zijn jonge leeftijd wist Timber goed dat hij graag in Nederland wilde blijven voetballen. "Ik heb nooit aan het buitenland gedacht omdat ik jong ben en hier nog genoeg kan leren. Dat is vorig jaar ook wel gebleken. Ik ga op mijn gevoel af en het gevoel bij Feyenoord was goed. Daar ga ik vol voor. Het plan is vooral ontwikkelen en het team helpen om beter te worden", zei de talentvolle middenvelder vrijdagmiddag op de persconferentie.

Broer Jurriën speelt bij aartsrivaal Ajax, maar de tweelingbroers gunnen elkaar alles."Hij steunt me in mijn keuzes. Natuurlijk had hij het mooi gevonden als ik naar Ajax was gekomen, maar dit vindt hij ook mooi en hij is blij voor me. Net als de rest van mijn familie." De moeder van Timber is vooral heel erg trots op haar zoon. "Eigenlijk vanaf het begin al. Het was gisteren (donderdag, red.) wel even een besefmomentje dat je nu terug bent op dezelfde plek."

Timber werd donderdag gepresenteerd in Rotterdam. "Het was best hectisch, maar ik heb gewoon de focus gelegd op Utrecht. Mijn broer heeft de zaken gedaan. Het heeft even geduurd, maar ik ben blij dat het rond is en ik kan trainen bij Feyenoord", aldus de 21-jarige Feyenoord-aanwinst.