Nieuws

Neymar moet zich verantwoorden voor Spaanse rechter: twee jaar celstraf de eis

Neymar moet zich verantwoorden voor Spaanse rechter: twee jaar celstraf de eis

27-07-2022 15:20

Neymar moet in Spanje vrezen voor een veroordeling voor fraude. De Braziliaanse superster is voor de rechter gedaagd wegens onregelmatigheden rond zijn transfer van Santos naar FC Barcelona in 2013.

Rondom de transfer zou er fraude zijn gepleegd. Mogelijk komt met de uitspraak zijn deelname aan het WK 2022 in het geding. De PSG-vedette wil niets liever dan met De Goddelijke Kanaries strijden om de eerste wereldtitel sinds 2022. Er zou gelogen zijn over de transfersom die destijds met de overgang gemoeid was. Waar de transfer op vijftig miljoen euro werd getaxeerd, zou de toenmalig FC Barcelona-voorzitter liefst 134 miljoen euro hebben neergeteld om Neymar in te lijven. Een groot gedeelte van die geldsom zou in de zakken van de tweebenige aanvaller en zijn management zijn verdwenen.

Het Spaanse Openbaar Ministerie besloot de zaak te onderzoeken en eist een gevangenisstraf van twee jaar tegen Neymar. Tegen Rosell wordt zelfs vijf jaar geëist door de aanklager. Toch is het hoogst twijfelachtig of het duo daadwerkelijk achter slot en grendel verdwijnt. In Spanje hoef je voor bepaalde strafeisen niet de gevangenis in en geldt de straf als voorwaardelijk. Daardoor lijkt de Braziliaanse balgoochelaar 'gewoon' in actie te kunnen komen in Qatar.