Nieuws

Schreuder spreekt 'Antony-veto' niet uit: 'Lijkt niet bezig met een transfer'

Schreuder spreekt 'Antony-veto' niet uit: 'Lijkt niet bezig met een transfer'

27-07-2022 07:09 Laatste update: 08:59

Ajax-aanvaller Antony houdt de gemoederen druk bezig deze transferzomer. De Braziliaan staat er goed op in het buitenland en met name Manchester United zou hem nauwlettend in de gaten houden. Als het aan zijn trainer Alfred Schreuder ligt, blijft hij in Amsterdam.

Na de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-1) ging Schreuder in op de samenstelling van zijn selectie. De trainer die pas aan zijn klus is begonnen, zag Sebastién Haller, Andre Onana, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez al vertrekken. “Je weet het als trainer nooit honderd procent zeker. Maar intern hebben we uitgesproken dat we dit elftal verder bij elkaar willen houden”, zei de winnende coach tegenover De Telegraaf.

Schreuder is duidelijk in zijn wensen betreffende Antony. ”Of hij alleen weggaat voor de absolute, absolute, ábsolute hoofdprijs, omdat wij niet hoeven te verkopen? Ik hoop dat hij helemaal niet wordt verkocht”, aldus Schreuder. “Hij heeft de juiste leeftijd en zijn dreiging hebben wij gewoon nodig. Deze groep heeft al zó veel wisselingen gehad.”

In tegenstelling tot zijn voorganger Erik ten Hag is Schreuder niet van plan om een eventuele transfer te gaan dwarsbomen. De manager van Manchester United gaf ooit aan ‘over een veto te beschikken’ als het om transfers gaat. “Zover wil ik niet gaan, omdat ik vind dat je dingen altijd in overleg moet doen. Iedereen binnen Ajax kent mijn mening en standpunt, maar ik ben niet de baas van de club. De mensen boven mij moeten dit beslissen.”

Dat trainer is niet bang dat de Braziliaan zou kunnen gaan muiten wanneer hem deze zomer een transfer door de neus wordt geboord. “Hij traint goed en wil graag spelen. Dus ik heb niet het gevoel dat hij met een transfer bezig is.”