Nieuws

Veel kritiek op Van de Beek na remise van United: 'Hij heeft zijn kans verspild'

Veel kritiek op Van de Beek na remise van United: 'Hij heeft zijn kans verspild'

23-07-2022 15:46 Laatste update: 15:47
1

Donny van de Beek kreeg in het oefenduel met Aston Villa voor het eerst dit seizoen een basisplek bij Manchester United. De middenvelder maakte echter geen sterke indruk en krijg kritiek van de Engelse media.

De Manchester Evening News vond Van De Beek erg anoniem en slap spelen en geeft de oud-Ajacied een 4. Ook Daily Mirror is erg ktitisch. 'De aankoop van maximaal 44 miljoen euro speelde in de periferie. Bij de beste aanvallen van United was Van de Beek niet betrokken. Hij heeft zijn kans verspild om zijn voormalig Ajax-trainer te herinneren aan zijn kwaliteiten in de as van het veld', schrijft de krant. 'Met nog twee weken te gaan tot de start van het seizoen kan Van de Beek rekening houden met een terugkeer op een voor hem bekende plek: de bank.' 

'Pas als hij een duidelijke rol heeft in de ploeg en zijn spel aanzienlijk verbetert, kan hij een prominente rol spelen', schrijft de Daily Mail. Van de Beek leek onder Ten Hag, die hij goed kent van zijn Ajax-tijd, een nieuwe kans te krijgen bij United, maar weet nog niet te overtuigen. De middenvelder kan de komende tijd nog flink aan de bak op Old Trafford, waar op zeven augustus wordt afgetrapt voor het nieuwe Premier League-seizoen. Tegenstander is Brighton & Hove Albion.