Nieuws

VI en ED: PSV en Gutiérrez naderen akkoord over nieuw meerjarig contract

VI en ED: PSV en Gutiérrez naderen akkoord over nieuw meerjarig contract

22-07-2022 07:12 Laatste update: 07:13

PSV lijkt eindelijk een akkoord te bereiken met Erick Gutiérrez over het verlengen van zijn contract. De Mexicaan kreeg een nieuw voorstel uit Eindhoven, waar hij volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad op ingaat. Het zou om een meerjarig contract gaan.

Dat er deze zomer handelingen rondom de 27-jarige Gutí zouden gaan plaatsvinden, was duidelijk. De middenvelder staat nog onder contract tot de zomer van 2023, waardoor een transfervrij vertrek steeds dichter bij kwam. Dat lijkt nu niet te gaan gebeuren, aangezien er een nieuwe verbintenis getekend gaat worden.

De Mexicaan beleefde een goede start in Eindhoven, maar moest daarna veelal genoegen nemen met een plaats op de bank. Tot afgelopen seizoen, waarin hij vooral veel in het tweede half jaar werd gebruikt door toenmalig trainer Roger Schimdt. De Duitser vertrok, maar ook de nieuwe PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft een belangrijke rol voor Gutí in gedachten.

Gutiérrez werd deze zomer nog gelinkt aan Benfica, de club van Schmidt, maar wil graag presteren bij PSV. Hij heeft het WK voetbal in Qatar op het oog, waardoor hij wekelijks minuten moet gaan maken. Daar lijkt plek voor te zijn in Eindhoven. Gutí mag de concurrentie aangaan met Joey Veerman, Ibrahim Sangaré, Guus Til, Xavi Simons en Marco van Ginkel.