Nieuws

Van Gaal kraakhelder: 'Cillessen is nummer drie, dat heb ik hem ook uitgelegd'

Van Gaal kraakhelder: 'Cillessen is nummer drie, dat heb ik hem ook uitgelegd'

09-11-2021 16:15

Jasper Cillessen is in de ogen van Louis van Gaal op dit moment derde keeper van het Nederlands elftal. De goalie van Valencia CF mag zich na lange tijd weer melden bij Oranje en staat daardoor achteraan in de pikorde.

Van Gaal gaf aan dat Cillessen blij was met zijn uitverkiezing en dat hij zich als eerste meldde in Zeist. "Joël Drommel is ziek, dat is voor Jasper fantastisch nieuws", erkent hij op de persconferentie van dinsdagmiddag. Van Gaal stelt dat Cillessen normaliter boven Drommel staat, al laat hij alles afhangen van het moment. "Ik dicht Jasper veel kwaliteiten toe. Joël is voor de toekomst", licht hij toe. "Jasper kan een rol spelen op het WK."

Toch moet Cillessen in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden doen met een rol als derde keeper. "Dat hebben we hem uitgelegd. Maar hij kan bij mij ook nummer één zijn", blijft Van Gaal cryptisch. De bondscoach ligt toe dat hij het groepsproces in een kwalificatiereeks niet wil verstoren, waardoor Cillessen achterin de rij aansluit. "In mijn vorige termijn als bondscoach was hij ook eerste keeper, dat kan hij weer worden."