Nieuws

Daramy was vastberaden: 'Kopenhagen bleef 'nee' zeggen, maar ik wilde naar Ajax'

Daramy was vastberaden: 'Kopenhagen bleef 'nee' zeggen, maar ik wilde naar Ajax'

09-11-2021 09:43

Mohamed Daramy wilde afgelopen zomer niets liever dan vertrekken naar Ajax. Zijn voormalig werkgever FC Kopenhagen weigerde in eerste instantie mee te werken, maar besloot uiteindelijk op het transferverzoek in te gaan.

Aanvankelijk had Ajax de pijlen gericht op een andere Deen, Kamaldeen Sulemana. Hij vertrok naar Frankrijk, waardoor de weg voor Daramy vrij was. "Toen Ajax kwam, was dat een geweldige kans voor mij. Het was spannend, vooral omdat iedereen Ajax kent. FC Kopenhagen bleef maar nee zeggen, tot ik tegen het einde van de transferperiode aangaf dat ik echt wilde vertrekken", vertelt Daramy in gesprek met TV3.

FC Kopenhagen wilde de negentienjarige groeibriljant echter behouden. Er lag zelfs al een nieuw contract klaar.  "Mijn prioriteit was eigenlijk om te blijven en ik had zomaar een nieuw contract kunnen tekenen. Toen ik samen met mijn familie besloot dat het tijd was om een nieuwe stap te zetten, was Kopenhagen bereid om mee te werken."

Ex-Ajacied Michael Laudrup ziet dat Daramy nog niet veel in de plannen van Erik ten Hag voorkomt, maar maakt zich geen zorgen over zijn landgenoot. "Hij heeft genoeg potentie, Ajax is een goede club voor jonge spelers die de volgende stap willen maken. Ajax en Nederland hebben een geschiedenis als het gaat om het bijbrengen van techniek en tactiek. Natuurlijk worden er soms fouten gemaakt, maar ze halen vaak genoeg de juiste speler binnen."