Transfernieuws

Sky Sports: Ajax verhoogt bod op Brobbey, United nog niet helemaal uit de race

Sky Sports: Ajax verhoogt bod op Brobbey, United nog niet helemaal uit de race

17-07-2022 14:16 Laatste update: 14:21
2

De transfersom voor Brian Brobbey valt toch hoger uit dan zaterdag werd gemeld, weet Sky Sports. Van een akkoord over de overgang van de aanvaller zou nog altijd geen sprake geweest zijn tussen Ajax en RB Leipzig.

Zaterdag schreven onder meer Voetbal International en De Telegraaf dat Brobbey voor een bedrag van zeventien miljoen euro terugkeert naar Ajax. Volgens Sky Sports bedraagt de transfersom twintig miljoen euro. 'De afgelopen uren heeft Ajax een verbeterd bod gedaan', zo klinkt het.

Daarnaast is Manchester United nog altijd niet uit de race voor Brobbey. Toch verwacht het medium dat de transfer 'binnen enkele dagen' door beide clubs wordt bevestigd. Na een teleurstellend eerste half jaar bij Die Roten Bullen, keerde de fysiek sterke spits in januari terug in Amsterdam.

Daar hervond Brobbey zijn vorm en maakte hij indruk. In 396 speelminuten in de Eredivisie scoorde de jeugdinternational liefst zeven keer. In de zomer van 2021 vertrok de twintigjarige aanvaller nog op transfervrije basis naar RB Leipzig.