Transfernieuws

Go Ahead presenteert tweede aanwinst van de dag: driejarig contract voor Noor

Go Ahead presenteert tweede aanwinst van de dag: driejarig contract voor Noor

15-07-2022 18:43

Go Ahead Eagles heeft bepaald niet geslapen op de transfermarkt en heeft de elfde versterking voor het komende seizoen binnen. Oliver Edvardsen tekent een driejarig contract bij Kowet. Eerder op vrijdag werd Willum Thor Willumson al gepresenteerd. 

Go Ahead maakt de komst van Edvardsen bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige vleugelaanvaller komt over van het Noorse Stabaek, waar hij tot het einde van het kalenderjaar vast lag. De linksbuiten speelde sinds 2019 tachtig wedstrijden bij de Noorse club en was daarin betrokken bij 38 doelpunten. 

Edvardsen kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Go Ahead. "Het is het type voetbal dat ook Stabæk graag speelt. Dat ligt me beter dan het fysieke krachtvoetbal dat de nodige andere teams in Noorwegen hanteren. Er is me bovendien verteld dat Go Ahead Eagles een echte volksclub is, een familieclub, een club met een lange historie. Dat totaalplaatje trekt me enorm aan", zegt de Noor op de clubwebsite

De club uit Deventer presenteert daarmee de elfde versterking. Eerder kwamen Finn Stokkers, Jamal Amofa, Bobby Adekanye, Rashaan Fernandes, Xander Blomme, Enric Llansana, Jeffrey de Lange, José Fontán (gehuurd, red.) en Jahnoah Markelo al over naar de club. Go Ahead werd het afgelopen seizoen dertiende in de Eredivisie.