Feestduel voor Robben en FC Groningen eindigt in mineur: gelijkspel tegen RKC

07-11-2021 14:08

FC Groningen heeft opnieuw geen overwinning weten te boeken in de Eredivisie. Van de afgelopen elf competitiewedstrijden werd er maar één gewonnen en die serie bleef ook tegen RKC aanhouden: 1-1.

Voorafgaand aan het duel tegen de Waalwijkers werd Arjen Robben, die vorig seizoen zijn comeback maakte bij de Trots van het Noorden en enkele wedstrijden mee kon spelen, officieel uitgezwaaid. De elf Groningse voetballers slaagden er vervolgens allerminst in om er ook op het veld een feest van te maken.

Sterker nog, RKC kwam op voorsprong in de Euroborg. Michiel Kramer werd weggestuurd door Jens Odgaard en de lange spits vond knap de verre hoek (0-1), waarna het Groningse publiek al begon te morren. Daar kwam tijdens het restant van de eerste helft geen verandering meer in, omdat de FC simpelweg te weinig kansen bij elkaar speelde.

Na rust ging het iets beter en was met name de invalbeurt van Jörgen Strand Larsen succesvol. De pinchhitter maakte oorlog in het strafschopgebied en dat leverde uiteindelijk zelfs een doelpunt op. Strand Larsen gleed een voorzet vanaf de rechterkant van El Hankouri binnen en met de 1-1 op zak ging Groningen nog op zoek naar de zege.

Die kwam er niet meer en dat was ook zeker niet verdiend geweest. De thuisploeg blijft met het ene puntje op de vijftiende plek steken en weet RKC, dat plaats veertien bezet houdt, niet te passeren.