Nieuws

Parsons ziet vier basisspelers wegvallen: 'Nog nooit zoveel pech gehad'

Parsons ziet vier basisspelers wegvallen: 'Nog nooit zoveel pech gehad'

12-07-2022 22:29 Laatste update: 22:47

De Oranje Leeuwinnen begonnen met een gelijkspel tegen Zweden aan het EK Vrouwen, maar zagen Sari van Veenendaal en Aniek Houwen geblesseerd uitvallen. Na de positieve coronatests van Jackie Groenen en Vivianne Miedema mist bondscoach Mark Parsons vier basisspelers, waardoor de rest van het toernooi een lastig verhaal wordt. 

Miedema en Groenen waren ouderwets op dreef tegen Zweden en hun afwezigheid zal een groot gemis zijn tegen Portugal op woensdag. Daphne van Domselaar viel in voor de geblesseerde Sari van Veenendaal en keepte een puike partij. "Of ik ooit zoveel pech heb gehad in één jaar? Nee", zei Parsons dinsdag op de persconferentie. 

Parsons leek met de terugkeer van Daniëlle van de Donk en Lieke Martens eindelijk de ploeg op volledige oorlogssterkte te hebben. Van Veenendaal heeft teveel last van een schouderblessure en is zelfs alweer terug in Nederland, terwijl Aniek Houwen nog te veel last van de enkel heeft. Stephanie van der Gragt hield een ribblessure over aan het duel, maar lijkt inzetbaar tegen Portugal. 

"We kunnen inzoomen op het feit dat we meerdere spelers missen, maar andere landen hebben vergelijkbare problemen. We moeten ons richten op de dingen waar we controle op hebben: zoals straks een goede training afwerken en morgen dapper voor de dag komen", sluit Parsons af. De Oranje Leeuwinnen spelen woensdag het tweede groepsduel tegen Portugal en trappen om 21.00 uur af. Het duel wordt live uitgezonden op de NPO.