Breaking news

Harde klap voor de Oranje Leeuwinnen: Vivianne Miedema test ook positief

Harde klap voor de Oranje Leeuwinnen: Vivianne Miedema test ook positief

12-07-2022 18:58 Laatste update: 19:04

Vivianne Miedema heeft net als Jackie Groenen positief getest op het coronavirus. De topspits moet de komende dagen in isolatie.

Miedema werd door bondscoach Mark Parsons benoemd als nieuwe aanvoerder, nadat keepster Sari van Veenendaal geblesseerd moest afhaken. De spits van Arsenal zal er door een positieve test echter niet bij zijn als Oranje het woensdagavond opneemt tegen Portugal. "Viv kreeg aan het einde van de middag klachten en is getest. Ze zal er morgen niet bij zijn, we zullen haar zo veel mogelijk isoleren", reageert Parsons bij de NOS.

Groenen en Miedema mogen allebei weer aansluiten bij de groep zodra ze klachtenvrij zijn en een negatieve test kunnen afleggen. Na het geblesseerd uitvallen van Van Veenendaal en Aniek Nouwen en het postitief testen van Groenen is dit de vierde klap die Oranje te verwerken krijgt. Het eerste duel in de poule werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zweden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!