Nieuws

Flinke stress bij Porto om Götze-geruchten: 'Moest kalmeringsmiddelen slikken'

Flinke stress bij Porto om Götze-geruchten: 'Moest kalmeringsmiddelen slikken'

11-07-2022 14:02

Mario Götze vertrok uiteindelijk naar Eintracht Frankfurt, maar lange tijd leek het erop dat de oud-PSV’er naar Benfica zou gaan. De 84-jarige FC Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa maakte zich grote zorgen.

Toen Roger Schmidt de overstap maakte van PSV naar Benfica, werd ook Götze al snel met de Portugezen in verband gebracht. De Primeira Liga-grootmacht kon de Duitse spelverdeler voor vier miljoen euro ophalen in Eindhoven. Pinto da Costa raakte volledig van de leg door de geruchten. "Ik moet kalmeringsmiddelen nemen bij elke naam die rondgaat. Toen de naam van Götze viel, heb ik een hele doos gebruikt om weer rustig te worden. Uiteindelijk kwam hij toch niet, dus toen kon ik ermee stoppen", laat hij weten aan Porto Canal.

Uiteindelijk lukte het Benfica niet om Götze vast te leggen. De Portugese clubs hebben te maken met strenge belastingregels en Pinto da Costa kijkt niet op van de moeilijkheden die Benfica had met de transfersom van de Duitser. "Niet alleen FC Porto, maar alle Portugese clubs moeten spelers verkopen. Wij zijn fors in het nadeel, omdat we veel meer belasting betalen. Als ik een speler één miljoen euro aanbied, kost me dat 2,2 miljoen, maar in Italië is dat 1,5 miljoen", aldus Pinto da Costa. "Vorig seizoen hebben wij vijftig miljoen euro aan de staat betaald."