Nieuws

Viergever spreekt duidelijke taal: Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen

Viergever spreekt duidelijke taal: "Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen"

11-07-2022 10:30

Nick Viergever is vol ambitie begonnen aan zijn avontuur bij FC Utrecht. De verdediger geldt in de Domstad als opvolger van de gestopte Willem Janssen en moet de club met zijn ervaring verder helpen.

Van Greuther Fürth werd de verdediger na een periode van één jaar overgenomen door Utrecht. Daarnaast haalde de subtopper naast Viergever onder meer Bas Dost binnen. "Dat ambitieuze heeft mij juist over de streep getrokken", zegt de mandekker tegen Voetbal International. Afgelopen seizoen eindigden de Domstedelingen als zevende en greep het in de play-offs naast Conference League-voetbal. "Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen. Met FC Utrecht willen we voor Europees voetbal gaan."

Toch erkent Viergever dat die doelstelling lastig gaat worden. "Ja, de concurrentie is groot. Vorig jaar had FC Twente een goed jaar. Daarnaast heb je natuurlijk nog AZ, Vitesse en een paar clubs onder de topdrie die ik nu misschien nog vergeet. Wij mogen dan de zesde of zevende begroting hebben, maar we willen meer. En ik ben ervan overtuigd dat het er met deze groep in zit."