Nieuws

Van Nistelrooy: 'In mindere fase gaan we vasthouden aan gemaakte afspraken'

Van Nistelrooy: 'In mindere fase gaan we vasthouden aan gemaakte afspraken'

10-07-2022 21:46

Ruud van Nistelrooy denkt dat zijn ervaringen als profvoetballer hem helpen als coach. De nieuwe hoofdtrainer van PSV voorspelt ook dat de Eindhovenaren vast een mindere fase gaan doormaken in het komende seizoen.

In een media-item van de Eindhovense club wordt de oefenmeester gevraagd naar de ervaringen die hij als voetballer nu deelt met zijn spelers. "Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat ik weet hoe het is om op het hoogste niveau week in en week uit te presteren", zegt Van Nistelrooy tegen PSV TV.

Zijn rijke carrière voerde de doelpuntenmachine langs onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid. "Wat dat met je doet, omgaan met de media en de druk van de supporters. Vooral in tegenslag is het belangrijk om dingen samen te blijven doen. Juist dan moet je verder gaan met de afspraken die je hebt gemaakt. Iedereen heeft wel eens een mindere fase doorgemaakt. Dat gaat ook gebeuren en dan moeten we er ons met z'n allen uit zien te knokken. Dat is iets dat ik altijd wel deel vanuit mijn verleden."