Nieuws

'Xavi stelt prioriteiten bij Barça-komst: nieuwe buitenspeler én oude clubarts'

'Xavi stelt prioriteiten bij Barça-komst: nieuwe buitenspeler én oude clubarts'

05-11-2021 11:20

Hoewel Xavi Hernández formeel gezien nog trainer is van Al-Sadd, heeft hij de lijntjes bij FC Barcelona al uitgezet. De Catalaan, die naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn wordt aangesteld als opvolger van Ronald Koeman, heeft zijn wensenlijstje bij de directie ingediend. 

Naar verluidt wil Xavi een nieuwe buitenspeler naar Camp Nou halen. Esport3 weet dat de Spanjaard hoopt dat hij Ousmane Dembélé nog aan de praat krijgt, maar hij kijkt ondertussen al rond op de transfermarkt. Xavi stelt als voorwaarde dat hij twintig miljoen ter beschikking krijgt, in zijn zoektocht naar een vleugelflitser.

Daarnaast is het Xavi niet ontgaan dat FC Barcelona kampt met een blessuregolf. Ricard Puna moet daarom onderdeel worden van de technische staf van de Barcelona-icoon. De voormalig clubarts van de Spaanse grootmacht - hij werkte er al tussen 1996 en 2020 en is nu werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten - moet ervoor zorgen dat er minder spelers in de lappenmand belanden. 

De verwachting is dat Xavi vrijdag wordt gepresenteerd door FC Barcelona. Wel zit interim-trainer Sergi Barjuán dit weekend waarschijnlijk nog op de bank, als Barça het opneemt tegen Celta de Vigo.