Nieuws

Liverpool-held Origi koos mede door Nederlandse inspiratiebron voor AC Milan

Liverpool-held Origi koos mede door Nederlandse inspiratiebron voor AC Milan

07-07-2022 21:59

Divock Origi heeft Liverpool verlaten en zal komend seizoen actief zijn in het shirt van AC Milan. De Belgische aanvaller vertelt dat de prachtige historie van de Milanezen ervoor heeft gezorgd dat hij voor een stap naar de Serie A koos.

"Ik heb aan het einde van het seizoen gesproken met Milan, maar ik concentreerde me op het seizoenslot met Liverpool", vertelt Origi op zijn eerste persconferentie. "Daarna realiseerde ik me pas hoe speciaal de reis van deze club is en hoe er geschiedenis wordt geschreven. Daar wil ik de komende jaren ook een rol in spelen."

Origi krijgt de vraag welke voormalig Milan-speler hem het meest heeft geïnspireerd. "Er zijn veel spelers uit de historie van Milan die ik bewonder, dus het is niet makkelijk om te kiezen. Ik denk bijvoorbeeld aan Marco van Basten. Maar ook aan Andriy Shevchenko en Filippo Inzaghi, die allemaal deel hebben uitgemaakt van deze schitterende club."

Origi zal bij veel mensen bekend staan als de speler die tijdens Liverpool-FC Barcelona de 4-0 binnenschoot na een snel genomen corner van Trent Alexander-Arnold. The Reds completeerde daarmee de comeback en plaatsten zich voor de finale van het miljardenbal. Ook was de Belg trefzeker in de met 2-0 gewonnen Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur.