Breaking news

'AZ op het punt Vanheusden (Internazionale) op huurbasis over te nemen'

'AZ op het punt Vanheusden (Internazionale) op huurbasis over te nemen'

05-07-2022 21:23

AZ staat op het punt Zinho Vanheusden het komende jaar van Internazionale te huren. De 22-jarige Belg staat tot 2026 onder contract bij de Nerazzurri, maar komt vooralsnog niet aan spelen toe.

Dat meldt transferexpert Gianluca Di Marzio. De verdediger brak door bij Standard Luik en maakte al snel de overstap naar het O17-elftal van Internazionale. De verdediger werd tot nu toe verhuurd aan zijn oude werkgever Standard en maakte het afgelopen seizoen minuten bij Genoa FC. 

Vanheusden speelde het afgelopen seizoen bijna duizend minuten voor Genoa, verdeeld over veertien wedstrijden. Inter en AZ zijn de laatste details van de huurdeal aan het gladstrijken, maar de verwachting is dat de Belg snel de overstap naar de Eredivisie maakt. Voor AZ zal het de vierde zomeraanwinst zijn: Jens Odgaard (Sassuolo), Mees de Wit (PEC Zwolle) en Mayckel Lahdo (Hammarby IF) werden al aangetrokken door de nummer vijf van het afgelopen seizoen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!