Breaking news

Officieel: Weghorst past voor het Championship en is de nieuwe spits van Besiktas

Officieel: Weghorst past voor het Championship en is de nieuwe spits van Besiktas

05-07-2022 19:45 Laatste update: 19:46

Een half jaar nadat hij bij Burnley tekende, heeft Wout Weghorst alweer een nieuwe transfer te pakken. De Oranje-international heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem op huurbasis aan Besiktas verbindt.

Weghorst zal eerst op huurbasis in de Süper Lig gaan spelen, maar Besiktas heeft een optie tot koop bedongen: de club kan de spits voor acht miljoen euro overnemen van Burnley in de zomer van 2023. Dat is een hard gelag voor de Engelsen, die afgelopen winter nog veertien miljoen euro overmaakte aan VfL Wolfsburg om de Nederlander in te lijven.

De 29-jarige aanvaller maakte de verwachtingen niet waar bij in de Premier League. Toen Weghorst arriveerde stonden de Engelsen op degraderen, en de Nederlander werd gehaald om dat te voorkomen. Dat lukte Weghorst en co niet: Burnley degradeerde naar het Championship en de bijdrage van de spits bleef beperkt tot twee doelpunten.

Zeker met het oog op het WK voetbal in Qatar dat vanaf november van start gaat, zag Weghorst een seizoen op het tweede niveau in Engeland niet zitten. De veertienvoudig international hoopt met deze stap in de picture te blijven bij bondscoach Louis van Gaal.