Nieuws

Buter reageert op verkrachtings-beschuldiging Pauw: 'Ben echt totaal verbijsterd'

Buter reageert op verkrachtings-beschuldiging Pauw: 'Ben echt totaal verbijsterd'

03-07-2022 12:20

Piet Buter vermoedt dat hij degene is die door Vera Pauw beschuldigd wordt van verkrachting. De voormalig technisch directeur van FC Utrecht erkent een seksuele affaire met de oud-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen te hebben gehad, maar zegt dat 'er absoluut geen sprake is' van verkrachting.

Pauw liet zaterdag in een zeer uitgebreid interview met de NRC optekenen jarenlang seksueel geïntimideerd te zijn geweest en zelfs te zijn verkracht. Het icoon in het vrouwenvoetbal liet in het midden wie daar schuld aan had. Uit een reconstructie van het Algemeen Dagblad blijkt dat Buter degene was waar Pauw door zou zijn verkracht. "Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij een heldere hemel", aldus de voormalig KNVB-functionaris tegenover het AD.

"Als ik iemand pijn heb gedaan, dan spijt me dat enorm. Maar wat ik nu allemaal hoor... Dit kán gewoon niet waar zijn. Zo zit ik niet in elkaar. Dat weet mijn gezin, dat weten mijn vrienden en kennissen. Ik ben echt totaal verbijsterd." Wel erkent Buter in 1985 een kortstondige affaire met Pauw te hebben gehad, waar hij nu 'spijt' van heeft. "Het was niet verstandig en ik heb mijn vrouw er verdriet mee gedaan. Na een aantal weken heb ik de affaire op eigen initiatief verbroken. Ik koos voor mijn gezin, waar ik tot op de dag van vandaag nog heel gelukkig mee ben."

Van gelijkwaardige seks was volgens Pauw dus geen sprake. In het interview zei ze onder meer slachtoffer van 'gepland vernederingsbeleid' te zijn bij de KNVB en dat Buter haar thuis opzocht en verkrachtte. Toch maakt de man zich geen zorgen over de aangifte die Pauw deed bij de zedenpolitie in Amsterdam. "Ik ben bereid om mijn volledige medewerking aan elk onderzoek te verlenen."