Breaking news

'Bijzondere wending: Xavi dient contract uit en blijft tóch trainer van Barça'

'Bijzondere wending: Xavi dient contract uit en blijft tóch trainer van Barça'

24 april - 21:12 Laatste update: 21:15

Een bijzondere wending in de trainerssoap bij FC Barcelona. Na intens overleg heeft Xavi Hernández tóch besloten om zijn contract bij de Catalanen tot 2025 uit te dienen. Dat bevestigen meerdere bronnen, waaronder Fabrizio Romano.

Na een cruciale vergadering met voorzitter Joan Laporta, die aandrong op zijn aanblijven, heeft Xavi besloten de voorwaarden van Barcelona te accepteren. Hij zal zijn rol als hoofdtrainer voortzetten, met enkele formele stappen die nog gevolgd moeten worden.

De beslissing volgt na een periode van onzekerheid waarin speculaties over zijn toekomst de overhand hadden. Xavi zelf uitte zijn frustratie over de recente ontwikkelingen binnen de club. "Het is de realiteit. We moeten hier open over zijn. Het was geen eerlijke situatie. Ik kan niemand voor de gek houden, laat staan onze fans. Dat is duidelijk", verklaarde hij na de vergadering.

President Laporta zal donderdag een verklaring afleggen om de lucht te klaren over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, maar het is duidelijk dat er nu een overeenkomst is bereikt. Verdere details over de afspraken en toekomstplannen zullen naar verwachting snel volgen.