Nieuws

Sky weet het zeker: deze clausule nam de DFB op in het contract van Nagelsmann

Sky weet het zeker: deze clausule nam de DFB op in het contract van Nagelsmann

19 april - 19:25

Na de bekendmaking van de contractverlenging van Julian Nagelsmann bij de Duitse voetbalbond, weet Sky Sports Deutschland naar buiten te brengen dat de DFB een speciale clausule in het nieuwe contract van de bondscoach heeft opgenomen. 

Nagelsmann tekende vrijdag tot 2026 bij als bondscoach van Duitsland. Eerder voerden beide partijen al gesprekken, maar de 36-jarige tekende nu voor twee jaar bij. Daarmee liet Nagelsmann een terugkeer bij Bayern München links liggen. Volgens de informatie van Sky Sport bevat de nieuwe overeenkomst van Nagelsmann een bijzondere mislukkingsclausule. Mocht de Duitse nationale ploeg in de voorronde van een groot toernooi uitgeschakeld worden, dan heeft de DFB de mogelijkheid om de samenwerking met de 36-jarige coach te beëindigen, zo meldt de Duitse tak van het medium.

Een soortgelijke clausule had de KNVB opgenomen bij de aanstelling van Frank de Boer als bondscoach van Nederland in september 2020. De oefenmeester moest namelijk minimaal de kwartfinale van het EK 2021 halen om aan te blijven. Oranje vloog er echter al een ronde eerder uit, waarna De Boer kon vertrekken.