Nieuws

Degradatie een feit: dit zijn de laatste wedstrijden van Vitesse in de Eredivisie

Degradatie een feit: dit zijn de laatste wedstrijden van Vitesse in de Eredivisie

19 april - 18:37

Vitesse staat voor een emotioneel afscheid van de Eredivisie na een dramatische degradatie. Een onverwachte puntenaftrek heeft de club op een historisch laag puntentotaal van -1 gezet. VoetbalNieuws neemt de laatste wedstrijden van de Arnhemmers op het hoogste niveau met je door.

Vitesse speelt zijn laatste wedstrijden in de Eredivisie na een dramatische degradatie door een puntenaftrek van vijftien punten, waardoor de club op -1 punt staat. De afscheidstour van Vitesse begint op 28 april met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard om 16:45 uur. Ondanks de degradatie hopen de spelers hun fans nog enkele memorabele momenten te bezorgen. De reeks gaat verder met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht op 5 mei om 14:30 uur, gevolgd door een bezoek aan sc Heerenveen op 12 mei, eveneens om 14:30 uur.

Het definitieve afscheid van de Eredivisie vindt plaats op 19 mei, wanneer Vitesse het in het eigen GelreDome opneemt tegen Ajax. Deze wedstrijd, die ook om 14:30 uur begint, zal in het teken staan van afscheid nemen van het hoogste niveau, waar Vitesse jarenlang actief was. Deze laatste wedstrijden symboliseren het einde van een tijdperk voor Vitesse, en bieden een kans om waardig afscheid te nemen van de Eredivisie. Fans en spelers bereiden zich voor op een emotionele afsluiting van het seizoen.

Resterend programma Vitesse

28 april, 16:45 uur: Vitesse - Fortuna Sittard
5 mei, 14:30 uur: FC Utrecht - Vitesse
12 mei, 14:30 uur: sc Heerenveen - Vitesse
19 mei, 14:30 uur: Vitesse - Ajax