Nieuws

Sturing hard voor ploeg na puntenaftrek: 'Wie niet meer wil, speelt ook niet'

Sturing hard voor ploeg na puntenaftrek: 'Wie niet meer wil, speelt ook niet'

19 april - 18:23

Vitesse is na een harde sanctie van de KNVB officieel gedegradeerd uit de Eredivisie. Edward Sturing reageerde op deze dramatische ontwikkeling. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de interim-trainer en clubicoon met je door!

De KNVB bestrafte Vitesse vrijdag met een puntenaftrek van achttien punten ontvangen, waardoor ze nu op -1 punt staan en degradatie onvermijdelijk is. Sturing, die al jaren in diverse rollen werkzaam is bij Vitesse, blijft ondanks de tegenslag strijdlustig. Hij benadrukt het belang van doorgaan, ook in moeilijke tijden. "Toch zullen we de laatste vier wedstrijden alles moeten blijven geven", liet hij optekenen door De Gelderlander. Deze instelling is volgens hem essentieel, niet alleen voor de club maar ook voor de supporters.

"Je voetbalt ook voor je toeschouwers", voegt Sturing toe, waarmee hij de motivatie van het team ondanks de tegenslagen onderstreept. "Wie niet meer wil of kan, moet zich maar bij mij melden. Dan speelt die niet meer. Ik weet dat het moeilijk is, maar we moeten verder," verklaart Sturing over de aanpak voor de resterende wedstrijden. De trainer erkent dat de puntenaftrek hard aankomt, maar toont ook opluchting over het behoud van de licentie. "Het belangrijkste is dat we de licentie behouden, dat er ook volgend seizoen betaald voetbal is in Arnhem", stelt Sturing. Vitesse speelde 35 seizoenen onafgebroken in de Eredivisie, en nog nooit eerder kreeg een club een dergelijk hoge straf. 

Resterend programma Vitesse

28 april, 16:45 uur: Vitesse - Fortuna Sittard
5 mei, 14:30 uur: FC Utrecht - Vitesse
12 mei, 14:30 uur: sc Heerenveen - Vitesse
19 mei, 14:30 uur: Vitesse - Ajax