Deze speciale rol krijgt NEC'er Bas Dost richting de bekerfinale met Feyenoord

19 april - 16:09 Laatste update: 21 april - 12:35

NEC-coach Rogier Meijer heeft in aanloop naar de bekerfinale tegen Feyenoord de teamspirit van zijn ploeg benadrukt, ondanks dat Bas Dost afwezig zal zijn. Dost, die eerder dit seizoen uitviel met een ontstoken hartspier, zal op een bijzondere manier betrokken zijn bij de voorbereiding van de Nijmegenaren.

  • "Bas is niet voor de wedstrijd aanwezig, dat hebben we wel gevraagd. Daar heeft hij niet zoveel zin in. We gaan wel iets doen met Bas richting de groep, daar heeft hij een onderdeel in", lichtte Meijer vrijdagmiddag toe op de persconferentie in Zeist. Het belang van ervaren spelers als Tjaronn Chery, Lasse Schöne en Jasper Cillessen wordt niet onderschat. Die jongen hebben immers in het verleden al bewezen grote wedstrijden te kunnen dragen en daarin prijzen te winnen.

Meijer ging verder in op Dosts situatie. "Het gaat goed met Bas naar omstandigheden. We hebben nog altijd contact en een aantal spelers ook. Hij heeft niet de behoefte om op de voorgrond te komen. Zo is Bas als persoon. Hij is altijd op de achtergrond om ons te steunen, dat doet hij zondag ook."

Met de steun van Dost op afstand en de ervaring binnen het team hoopt Meijer dat NEC na vier verloren bekerfinales eindelijk eens de dennenappel mee naar Nijmegen kan nemen. De finale begint zondagavond om 18.00 uur in De Kuip. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.