Nieuws

Positieve wending bij Vitesse: Russisch dossier gesloten na grondig onderzoek

Positieve wending bij Vitesse: Russisch dossier gesloten na grondig onderzoek

19 april - 15:37

Vitesse reageert positief op de afronding van de onderzoeken naar haar Russische verelden, uitgevoerd door Integis en Wladimiroff. De club is klaar om dit hoofdstuk te sluiten, deelt interim-directeur Edwin Reijntjes mee.

De laatste maanden stonden voor Vitesse in het teken van onzekerheid door haar vroegere banden met Russische entiteiten. Met de afronding van de onderzoeken kan de club eindelijk vooruitkijken. "Ik ben blij dat dit hoofdstuk is afgesloten", verklaart Reijntjes, algemeen directeur ad-interim. "We hebben de resultaten ingezien, maar ik kan daar vanwege geheimhoudingsplicht niks over kwijt. Hopelijk kunnen we nu wel spoedig de aandelenoverdracht afronden. Daarvoor hebben we een eerste indicatie vanuit de licentiecommissie nodig. Zodra daar nieuws over is zullen we dit melden."

Vitesse bereidt zich bovendien actief voor op de nieuwe seizoenkaartcampagne, waarbij de club samenwerkt met supportersgroepen om sterke saamhorigheid te creëren. Ondanks een onzekere toekomst en de aanstaande degradatie, blijft de steun van de achterban, met 10.000 seizoenkaarthouders en 15.500 trouwe supporters in het GelreDome, indrukwekkend sterk.

Reijntjes benadrukt dat Vitesse dat ook keihard nodig heeft. "Volgend seizoen moeten we samen de schouders eronder zetten. De inkomsten hoog houden. Ik ben ervan overtuigd dat dit kan en dat we net zoals vergelijkbare clubs misschien wel kunnen groeien in aantallen."