Nieuws

Eindhovense rappers bekend van Mbappé-lied brengen nieuw kampioensnummer PSV uit

Eindhovense rappers bekend van Mbappé-lied brengen nieuw kampioensnummer PSV uit

19 april - 14:46

PSV is nog altijd niet officieel landskampioen, maar een groep verschillende rappers uit Eindhoven heeft al een kampioensnummer uitgebracht. Dat zat er dik aan te komen, aangezien het tegenwoordig de standaard is geworden om nummers uit te brengen rondom successen van voetbalclubs.

EINDHOVENS FINEST, Miggs de Bruijn, Sandersville en Lirical besloten om het nummer 'DNA' te lanceren. Laatstgenoemde rapper is bekend van het nummer 'Mbappé', dat met ruim achttien miljoen streams op spotify een wereldwijd gedraaid nummer is. De tune was zelfs te horen in de bekende NETFLIX-documentaire 'Captains of the world', waarin een terugblik wordt gegeven op het WK van 2022 in Qatar.

Het is niet de eerste keer dat er een rapnummer rondom succes van een voetbalclub verschijnt. De rage werd in 2018 ingezet in Frankrijk, door de formatie Vegedream. Zij brachten 'Remenez la coupe à la maison' uit, wat vrij vertaald 'neem de cup mee naar huis' betekent. Vier jaar later kwamen zij met een nieuwe variant voor het Franse team, waarin zij werden bedankt voor het WK in 2022.

Ook in Nederland kennen we verschillende rapnummers rondom voetbalsucces. Zo bracht rapper Sevn Alias het nummer 'Herres' uit tijdens het mooie Champions League-seizoen van Ajax en brachten ook Rotterdamse rappers een ode aan het landskampioenschap van Feyenoord van afgelopen jaar. Hef, ADF Samski, Emms, Kevin, Sjaf, Ronnie Flex en Jahma brachten 'Kameraden Voor Het Leven' uit.