Nieuws

Dit is Carlos Espí: de boomlange Spaanse aanvaller op de radar van Ajax

Dit is Carlos Espí: de boomlange Spaanse aanvaller op de radar van Ajax

17 april - 18:41

 Spaanse media melden dat Ajax is geïnteresseerd in Carlos Espí. De Spanjaard speelt in het jeugdelftal van Levante en VoetbalNieuws stelt de aanvaller aan je voor.

Carlos Espí Escrihuela, geboren op 24 juli 2005 in Tavernes de la Valldigna, Spanje, is een veelbelovende jonge voetballer die momenteel speelt als centrumspits voor Levante UD U19. Met een imposante lengte van 1,94 meter en een sterk rechterbeen, wordt Espí gezien als een belangrijk opkomend talent in de Spaanse voetbalwereld.

Beginjaren en overstap naar Levante

Espí's reis begon in zijn geboortestad waar hij zijn eerste voetbalstappen zette bij UD Alzira. Zijn potentieel werd snel herkend, wat leidde tot zijn overstap naar Levante UD's jeugdopleiding in 2022. Zijn progressie binnen de club was opmerkelijk; binnen anderhalf jaar maakte hij zijn profdebuut voor Levante B. Op 19 november 2023 kwam hij als late vervanger in het veld tijdens een 0-0 gelijkspel tegen UD Rayo Ibense.

Espí opende zijn doelpuntenrekening op 29 november 2023, door het eerste doelpunt te scoren in een 2-1 thuisoverwinning tegen zijn oude club, UD Alzira. Dit was niet alleen zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, maar ook zijn eerste basisplaats voor Levante B, wat hem onmiddellijk in de schijnwerpers zette. Zijn indrukwekkende prestaties op het derde niveau van Spanje leidden tot zijn eerste team debuut op 18 februari 2024, waar hij Mohamed Bouldini verving in een 0-0 uitwedstrijd tegen Racing de Ferrol in de Segunda División.

Internationaal heeft Carlos ook de aandacht getrokken. Hij werd opgeroepen voor het Spaanse nationale onder 19-elftal en maakte zijn debuut op 13 februari 2024 in vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen, waarbij hij direct twee keer scoorde.

Toekomst in de top

Zijn talent en vroege successen hebben Levante ertoe aangezet zijn contract afgelopen jaar te verlengen tot 30 juni 2027 inclusief een optie voor de club om dit met nog twee jaar te verlengen. Naast Ajax zijn ook Real Madrid en Sporting CP geïnteresseerd in de Spanjaard. Momenteel is er volgens de Spaanse media nog geen enkele club concreet, maar liggen de Europese grootheden wel op de loer.