Nieuws

Koeman-argumenten hebben mogelijk effect: zo denkt UEFA over EK-selectieverruiming

Koeman-argumenten hebben mogelijk effect: zo denkt UEFA over EK-selectieverruiming

9 april - 07:17

In de komende weken zal blijken of nationale selecties toch 26 spelers mee naar het EK mogen nemen, zo meldt de UEFA. De Europese voetbalbond steekt de komende dagen de koppen bij elkaar om een definitieve beslissing te nemen, zo wordt gecommuniceerd.

Tijdens het laatst gespeelde EK en WK mochten landen in totaal 26 spelers in de selectie opnemen, maar voor de editie van komende zomer in Duitsland is dit aantal door de UEFA teruggeschroefd naar 23 spelers. Die beslissing is tegen het zere been van meerdere bondscoaches waaronder Ronald Koeman, die zich tijdens de laatste interlandperiode van Oranje hard maakte om de aantallen binnen de selecties toch te laten verruimen.

De afgelopen weken voerde de UEFA gesprekken met Koeman en de andere bondscoaches. "De positieve discussies hebben uiteenlopende standpunten onder de trainers naar voren gebracht. De UEFA heeft kennisgenomen van de verschillende meningen en standpunten en zal in de komende weken een definitieve beslissing nemen", aldus de voetbalbond weten in een verklaring na een overleg met de 24 EK-deelnemers in Düsseldorf, geciteerd door De Telegraaf.

Gelukkig voor Koeman kan hij in afwachting van de beslissing van de UEFA nog even nadenken over de selectie van Oranje. De definitieve namenlijst moet voor 7 juni 2024 worden ingeleverd.