Nieuws

Welke Nederlanders kunnen deze week in actie komen in de Champions League?

Welke Nederlanders kunnen deze week in actie komen in de Champions League?

10 april - 19:12 Laatste update: 19:10

Op dinsdag en woensdag staat deze week de kwartfinales van de Champions League op het programma. Tijdens deze duels kunnen er meerdere Nederlanders in actie komen. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies welke landgenoten dit zijn.

Nederlanders in de Champions League

Deze week staat dus in het teken van de eerste wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League. Op dinsdag kan er over twee wedstrijden in totaal één Nederlander in actie komen. Matthijs de Ligt neemt het namelijk met het geplaagde Bayern München in Londen op tegen Arsenal, waar Jurriën Timber nog altijd ontbreekt door een blessure. Op diezelfde dag neemt Real Madrid het thuis op tegen titelverdediger Manchester City, waar Nathan Aké eveneens aan de kant staat met een blessure.

Op woensdag kan Frenkie de Jong namens FC Barcelona mogelijk zijn rentree weer maken wanneer Barça in Parijs aantreedt tegen Paris-Saint Germain. De middenvelder viel namelijk vorige maand geblesseerd uit tegen Athletic Club en miste daardoor ook de afgelopen interlands met Oranje.

Bij de wedstrijd tussen Atletico Madrid en PSV-beul Borussia Dortmund kunnen Donyell Malen en Ian Maatsen hun opwachting maken namens BVB. Het is echter niet zeker of de aanvaller al hersteld is van zijn bovenbeenblessure. Bij Atletico Madrid zal Memphis Depay vermoedelijk niet aan de aftrap verschijnen. Volgens Spaanse media heeft de aanvaller namelijk een spierblessure opgelopen en moet de Oranje-international dus verstek laten gaan.