Nieuws

‘Deze verdediger van PEC Zwolle maakt komende zomer een overstap naar Heerenveen’

‘Deze verdediger van PEC Zwolle maakt komende zomer een overstap naar Heerenveen’

7 april - 22:10

Sam Kersten gaat zeer waarschijnlijk PEC Zwolle verlaten voor SC Heerenveen. De verdediger leek lange tijd akkoord met PEC Zwolle over een contractverlenging, maar op het laatste moment ging daar een streep door. Volgens de Leeuwarder Courant tekent Kersten binnenkort een meerjarig contract in Heerenveen.

Lange tijd leek Kersten in Zwolle te blijven, maar er ging op het laatste moment een streep door het voorliggende contract. In Friesland moet Kersten Sven van Beek op gaan volgen bij SC Heerenveen. De oud-Feyenoorder was al eerder dichtbij een transfer en lijkt deze zomer naar het buitenland te vertrekken.

  

Waarom ging de contractverlenging van Kersten bij PEC Zwolle niet door?

Kersten is bij PEC Zwolle een onbetwiste basisspeler. De club had hem daarom graag een nieuw contract willen aanbieden. Afgelopen najaar leken PEC en de verdediger dan ook akkoord over een nieuw tweejarig contract. Daar moest echter een streep doorheen wegen bezuinigingen bij de club. Na vijf jaar in dienst van PEC Zwolle was dit een domper voor de speler, aangezien hij graag langer in Zwolle had willen spelen.