Dit zegt een zwaar teleurgestelde De Wit na de harde 5-0 nederlaag tegen Heracles

3 april - 22:05

Dani de Wit was niet te spreken over zijn teamgenoten na de harde nederlaag bij Heracles Almelo. AZ kreeg een ongekende nederlaag van 5-0 te verwerken. Wat zegt de middenvelder over die prestatie? VoetbalNieuws.nl zet zijn woorden op een rij.

Op bezoek in Almelo ging de ploeg van Maarten Martens dus hard onderuit. De Alkmaarders keken bij de rust al tegen een achterstand van 3-0 aan door twee benutte penalty's van Jizz Hornkamp. Beide strafschoppen vielen binnen twee minuten van elkaar. Hornkamp kreeg van trainer Erwin van de Looi een publiekswissel, maar zijn vervanger Mohamed Sankoh was nog twee keer trefzeker in de laatste minuten. Uiteindelijk bepaalde zijn laatste treffer de eindstand op 5-0.

Wat zei De Wit na de 5-0 nederlaag?

Pijnlijk. Dit is heel pijnlijk", zegt De Wit voor de camera's van ESPN. "Ik kan me niet herinneren dat ik dit al eens meegemaakt heb. Het moge duidelijk dat we allemaal heel matig waren, inclusief mezelf. Het was slordig, slecht en dan kan je ineens met zo’n 5-0 om je oren geslagen worden. Ik vond ons wél arrogant. Als je ziet hoe wij toch spelen. De slordigheden, die passes over drie meter die niet aankomen. Dan kunnen we naar het veld kijken, want dat is snel en glad, niet zoals we gewend zijn. Maar als je zo voetbalt, dat kan niet als AZ zijnde. Het is AZ-onwaardig. Deze 5-0 doet echt heel veel pijn."

Daarbij kijkt De Wit ook alvast naar komend weekend. AZ moet het dan opnemen tegen koploper PSV. "Ik hoorde de supporters zingen dat we ons moesten schamen, maar dat deden we al. Dit was heel teleurstellend, maar PSV is de beste tegenstander nu. Laten we het verwerken, naar elkaar kijken en dan beter voor de dag komen."