Breaking news

FC Twente reageert in statement op Brenet-zaak: 'Zal niet meer in actie komen'

FC Twente reageert in statement op Brenet-zaak: 'Zal niet meer in actie komen'

27 maart - 12:14

Joshua Brenet komt definitief niet meer in actie voor FC Twente, zo maakt de club bekend in een statement. De club uit Enschede gaat het contract van de rechtsback ontbinden, nadat bekend werd dat hij een maand de cel in moet.

Dinsdag bracht Voetbal International het nieuws al dat Twente en Brenet uit elkaar zouden gaan. De speler is tot twee keer toe gepakt tijdens rijden zonder rijbewijs en werd daar voor veroordeeld. Brenet moet één maand de cel in en kan daarna op zoek naar een nieuwe club.

'FC Twente heeft kennisgenomen van de veroordeling van Joshua Brenet. FC Twente en zijn management zijn in overleg over ontbinding van zijn contract. Brenet zal niet meer in actie komen voor FC Twente', zo luidt het statement van de club op X.

Brenet was sowieso al aan zijn laatste maanden bezig in Enschede. De voormalig speler van onder meer PSV en Vitesse liep komende zomer uit zijn contract en bekend was al dat beide partijen niet met elkaar door zouden gaan. Aan de samenwerking komt nu vroegtijdig een eind.