Opstellingen

Koeman kiest voor Veerman en Schouten in Oranje-opstelling voor duel met Duitsland

Koeman kiest voor Veerman en Schouten in Oranje-opstelling voor duel met Duitsland

26 maart - 19:31 Laatste update: 19:34
1

Ronald Koeman heeft bekendgemaakt met welke elf spelers hij gaat aantreden tijdens het oefenduel met Duitsland. Zowel Joey Veerman en Jerdy Schouten staan op het middenveld. Het PSV-duo krijgt de kans om zich op het hoogste niveau aan de bondscoach te laten zien.

Naast Veerman en Schouten wijzigt Koeman nog vijf keer in vergelijking met de opstelling voor het duel met Schotland. Vooraf was al duidelijk dat Bart Verbruggen het doel zou verdedigen en dat Matthijs de Ligt zou spelen, maar ook Denzel Dumfries en Daley Blind keren terug in de basiself.

De andere wijziging zit hem in de aanval. Donyell Malen, die veel indruk maakte met zijn invalbeurt tegen de Schotten, mag het naast Memphis Depay gaan laten zien als tweede spits. Tijjani Reijnders staat voor Veerman en Schouten en dat betekent dat Cody Gakpo en Xavi Simons op de bank zitten.

Dat Koeman voor zowel Veerman als Schouten kiest, komt niet helemaal uit de lucht vallen. De bondscoach liet tijdens de eerste persconferentie doorschemeren dat Veerman en Schouten het niet helemaal naar behoren hadden gedaan in de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Oranje-internationals worden beoordeeld op wedstrijden die ze op het hoogste niveau spelen, zo maakte Koeman duidelijk.

De volledige opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Schouten, Veerman, Reijnders; Memphis, Malen