Nieuws

Koeman maakt keuzes: welke Oranje-doelman heeft dit seizoen meeste clean sheets?

Koeman maakt keuzes: welke Oranje-doelman heeft dit seizoen meeste clean sheets?

22 maart - 09:45 Laatste update: 09:45

Ronald Koeman heeft zijn keuzes onder de lat bij Oranje gemaakt. Mark Flekken keept tegen Schotland en Bart Verbruggen krijgt tegen Duitsland de kans. Het betekent dat Marco Bizot, mocht er niks geks gebeuren, geen minuten gaat maken. Welke van de drie doelmannen heeft dit seizoen eigenlijk de meeste clean sheets bij zijn club?

Bart Verbruggen

Verbruggen verdedigt dit seizoen het doel van Brighton & Hove Albion. De geboren Bredanaar heeft dit seizoen negentien duels in de benen. Dat zijn er relatief weinig, maar alles heeft een reden. Roberto De Zerbi heeft de regel dat Verbruggen en zijn concurrent Jason Steele om de drie wedstrijden wisselen. In totaal hield hij in die wedstrijden vijf keer (26%) zijn doel schoon en kreeg 21 tegengoals.

Mark Flekken

Net als Verbruggen keept Flekken in de Premier League. De uit Bocholtz afkomstige doelman speelde 29 duels met Brentford, in totaal tien duels meer dan Verbruggen. In al die duels hield Flekken vier keer zijn doel schoon (14%) en kreeg 53 tegengoals.

Marco Bizot

In tegenstelling tot Flekken en Verbruggen speelt Bizot in de Ligue 1. Met Stade Brest levert hij een knappe prestatie. Bizot staat tweede met de Franse club en beleeft een goed seizoen. In totaal speelde hij 24 wedstrijden, waarin hij tien keer de nul wist te houden (42%). In al die wedstrijden kreeg de doelman twintig tegendoelpunten.