Nieuws

Hoeness en Eberl vertellen: deze trainers zijn wel en niet interessant voor Bayern

Hoeness en Eberl vertellen: deze trainers zijn wel en niet interessant voor Bayern

20 maart - 21:02

Uli Hoeneß en Max Eberl, de erevoorzitter en technisch directeur van Bayern München, hebben een update gegeven over de zoektocht naar een nieuwe trainer voor de Duitse club. Zo vertellen beide heren dat Xabi Alonso een interessante optie is, maar dat twee andere namen sowieso afvallen.

Mogelijke nieuwe trainers voor Bayern München

Alonso staat momenteel met Bayer Leverkusen bovenaan in de Bundesliga en heeft in het verleden bij Bayern gespeeld. Dat hij mogelijk de opvolger van de vertrekkende Thomas Tuchel wordt, is dus niet zo'n gekke gedachte. "Hij heeft inmiddels aangetoond dat hij een trainer kan zijn voor de absolute top", zei Hoeneß in een zaal vol verzekeringsagenten. "Dat maakt het wel moeilijker, want naast Bayern komen dan ook clubs als Liverpool en Real Madrid kijken.”

Ook Sebastian Hoeneß, de neef van Uli, is in trek. Die staat met VfB Stuttgart momenteel op een zeer knappe derde plek in de Bundesliga en lijkt zich te gaan plaatsen voor de Champions League. "Het is niet in zijn voordeel dat hij Hoeneß heet", aldus zijn oom. "Als hij een andere naam had en hetzelfde presteerde, dan zouden we vermoedelijk veel meer met hem bezig zijn dan nu het geval is. Sebastian heeft iets gepresteerd dat ik amper voor mogelijk hield."

Gaat Jürgen Klopp naar Bayern München?

Eberl liet zich in gesprek met Der Spiegel uit over Alonso. "Hij zou heel goed bij Bayern passen", zei hij, aanvullend op de woorden van Hoeneß. Ook werd hij gevraagd naar Jürgen Klopp, die wegens een gebrek aan energie aan het einde van het seizoen stopt bij Liverpool. "Als een mens zoits zegt, dan komt een ban op de tweede plaats en een mens op de eerste, dus ik zal hem niet bellen", aldus Eberl. "Ik weet wat het betekent als iemand zegt dat hij geen energie meer heeft, want dat heb ik zelf ook meegemaakt."