Nieuws

Wanneer speelde Georginio Wijnaldum voor het laatst een wedstrijd voor Oranje?

Wanneer speelde Georginio Wijnaldum voor het laatst een wedstrijd voor Oranje?

19 maart - 12:11 Laatste update: 20 maart - 08:08

Georginio Wijnaldum is terug bij het Nederlands elftal. De 33-jarige middenvelder van het Saudische Al-Ettifaq is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Wanneer speelde hij eigenlijk voor het laatst een wedstrijd in Oranje? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Wijnaldum is de vierde Oranje-international die buiten Europa actief is. Zijn oproep baarde in eerste instantie nogal wat opzien, omdat spelers veelal van de radar verdwijnen wanneer ze naar de zandbak vertrekken. Koeman denkt daar dus anders over. "We hebben nu wedstrijden, dan kan ik hem beter beoordelen", zei de bondscoach maandag op de persconferentie. "Hij zal een gedeelte van beide wedstrijden gaan spelen. Van één wedstrijd, of beide wedstrijden. Of een hele wedstrijd. Daar zijn we nog niet over uit."

Debuut Wijnaldum in het Nederlands elftal

Wijnaldum maakte op 2 september 2011 zijn debuut in het Nederlands elftal, in de met 11-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. In die wedstrijd kwam hij in de 86e minuut binnen de lijnen voor Kevin Strootman en scoorde hij ook meteen, uitgerekend de elfde.

Laatste Oranje-interland voor Georginio Wijnaldum

De oud-Feyenoorder en -PSV’er speelde tot dusver negentig interlands en kwam daarin 27 keer tot scoren. De laatste keer dat hij in Oranje speelde, is nog niet eens zo gek lang geleden. Op 18 juni 2023 speelde Wijnaldum een helft in de troostfinale van de Nations League, die met 2-3 verloren ging tegen Italië. In de drie interlandperiodes daarna werd hij niet opgeroepen.