Nieuws

'Ajax niets meer dan aanvoerder van de middenmoot, Japans feestje bij Feyenoord'

'Ajax niets meer dan aanvoerder van de middenmoot, Japans feestje bij Feyenoord'

18 maart - 07:23

Speelronde 26 van de Eredivisie zit er weer op. PSV en Feyenoord maakten geen fouten en wisten in de slotfase van FC Twente en Heerenveen te winnen. Ajax verspeelde punten in Rotterdam. Dit is hoe de kranten terugblikken op de afgelopen speelronde.

'Ajax ordinaire aanvoerder in de middenmoot'

In het Algemeen Dagblad wordt benadrukt dat de Amsterdammers vooral vaak slecht uit de kleedkamer komen na rust. De krant vraagt zich dan ook af: "Zijn de speeches van Van 't Schip slaapverwekkend of is de thee gewoon slap?" Het enige positieve bij Ajax is volgens het AD de veerkracht, daardoor wisten de Amsterdammers toch nog met een 2-2 stand te eindigen tegen Sparta. 

De Telegraaf kopt “Ajax volhardt in negatieve patronen”. Het is volgens de krant al lang geen bijzonderheid meer dat Ajax punten verspeelt. "De ploeg van John van ’t Schip is slechts de ordinaire aanvoerder van een rijtje clubs in de middenmoot."

'Japanner redt Feyenoord'

"Ze moesten hem richting het vak met de Rotterdamse aanhang duwen. Bescheiden, zoals bijna alle Japanners, stapte Ayase Ueda als matchwinnaar in Friesland naar voren", steekt De Telegraaf van wal. Feyenoord wist met 3-2 te winnen van SC Heerenveen. De spotlights waren daarbij gericht op Ueda, die in de slotfase het winnende doelpunt wist te maken.  

Volgens het AD kwam het winnende doelpunt van de Japanner op het juiste moment. "Ueda dreigde even het type ‘trainingsvoetballer’ te worden. Een speler die geroemd wordt door de kwaliteiten die hij op trainingen laat zien, maar in wedstrijden was daar nauwelijks een glimp van op te vangen."

'Pepi goud waard voor PSV'

PSV kwam zondag pas in extremis langs FC Twente. "Er zijn in Eindhoven al kampioensshirtjes gedrukt en vrijwel iedereen denkt dat PSV de titel de komende weken wel even grijpt", zo schrijft het Algemeen Dagblad. In werkelijkheid ging Twente pas in de slotminuut van de blessuretijd onderuit tegen PSV. "De vorm van de Eindhovenaren lijkt wat aan erosie onderhevig", aldus het AD. De krant zag een ploeg die hard moest werken om te scoren.

In De Telegraaf ligt de nadruk vanochtend op Ricardo Pepi. Bosz zei na afloop van het duel tegen Twente: "Het lijkt wel dat hoe minder minuten je hem geeft, hoe meer hij scoort." Ook De Telegraaf ziet dat de Eindhovenaren in een mindere fase zitten. "PSV domineerde de wedstrijd, maar had net als tegen Go Ahead Eagles en Dortmund moeite met het uitspelen en afronden van de kansen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!