Transfernieuws

'Wieffer blijft target van Barcelona, Deco vraagt Van Bronckhorst om advies'

'Wieffer blijft target van Barcelona, Deco vraagt Van Bronckhorst om advies'

16 maart - 11:44
2

FC Barcelona blijft zich mengen in de strijd om Mats Wieffer. Dat nieuws meldt het Spaanse SPORT zaterdagmiddag groots op haar voorpagina. De controleur van Feyenoord zou bij de Catalanen het ontbrekende 'scharnier' op het middenveld moeten worden.

Barcelona zou uitstekende rapporten over Wieffer hebben liggen en overweegt de interesse om te zetten in concrete acties. Deco, de technisch directeur van de club, zou Giovanni van Bronckhorst daarvoor hebben geraadpleegd. Beide heren speelden circa twintig jaar geleden met elkaar samen in het eerste van Barcelona.

Wieffer wordt op lange termijn gezien als de vervanger van Sergio Busquets. De Spanjaard vertrok afgelopen zomer naar Inter Miami, maar een directe opvolger werd nog niet binnengehaald. Volgens SPORT zou Van Bronckhorst Deco hebben geadviseerd om Wieffer aan te trekken. In Barcelona zou hij, net als in Oranje, met Frenkie de Jong een controlerend duo kunnen vormen.

Ook Diego Simeone, de coach van Atlético Madrid, zou onder de indruk zijn van de prestaties van Wieffer, en dan met name in de Champions League. De Madrilenen toonden zich afgelopen winter al concreet voor de 24-jarige Tukker.