Reactie

Kökçü lijkt aan te sturen op vertrek bij Benfica: 'Dit is niet wat ik verwachtte'

Kökçü lijkt aan te sturen op vertrek bij Benfica: 'Dit is niet wat ik verwachtte'

16 maart - 07:40 Laatste update: 07:41

Orkun Kökçü, de Feyenoorder die afgelopen zomer voor een recordbedrag naar Benfica vertrok, bekritiseert zijn rol onder trainer Roger Schmidt. Ondanks zijn op het eerste oog enorme status in Portugal, voelt de Turk zich niet gewaardeerd en vindt hij dat zijn kwaliteiten niet juist worden benut. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Nee, dit is niet wat ik verwachtte", zegt Kökçü, die onder Schmidt vaak in een defensieve rol op het middenveld wordt gepositioneerd. Hij leverde Feyenoord een enorm bedrag van 25 miljoen euro op, na de landstitel te hebben gewonnen met de Rotterdammers. "Er speelde op de transfermarkt heel veel afgelopen zomer, ik heb een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen. Dat is slechts ten dele gebeurd."

Kökçü, bekend om zijn aanvallende spel, voelt zich beperkt en overweegt een transfer als de situatie niet verbeterd. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer! Ik ben ook niet het type dat met zijn vuist op tafel slaat of eisen stelt, maar misschien ben ik juist vanwege de rol die ik van hem kreeg wel te bescheiden geweest…"

"Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken", vervolgt de spelmaker, die Arne Slot prijst voor het begrijpen en benutten van zijn kwaliteiten. "Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een deel van mijn frustratie. Daar ben ik boos en teleurgesteld om geweest."

Hoewel Kökçü geniet van het leven in Portugal, benadrukt hij dat zijn focus op voetbal ligt en niet op vrijetijdsactiviteiten. "De verwachtingen zijn hoog en daar loop ik niet voor weg. Maar geef me dan wel de rol die bij mij past", besluit hij.