Breaking news

''Financiële klapper' in Rotterdam: dit is de nieuwe hoofdsponsor van Feyenoord'

''Financiële klapper' in Rotterdam: dit is de nieuwe hoofdsponsor van Feyenoord'

15 maart - 13:51
1

MediaMarkt is de nieuwe hoofdsponsor van Feyenoord. Met dat nieuws komt De Telegraaf zojuist. Een van Europa's grootste elektronicawinkels zal voor meerdere jaren op het shirt van de Rotterdammers prijken.

Door het nieuwe partnerschap zal Feyenoord de komende drie jaren bijna twintig miljoen euro aan inkomsten genereren. Dat betekent het grootste sponsorgeld in de  geschiedenis van de club. De internationale ambities van Feyenoord worden versterkt door deze deal, wat blijkt uit eerdere samenwerkingen met buitenlandse clubs en recente successen in Europese competities. Sinds 2021 was EuroParcs de sponsor van Feyenoord.

Het vooruitzicht op de Champions League, waar Feyenoord wederom hard naar op weg is, is naar verluidt de grootste aantrekkingskracht voor MediaMarkt. Het moederbedrijf, met een omzet van bijna zeventien miljard euro, ziet een groot potentieel in de samenwerking.

Feyenoord heeft een geschiedenis van langdurige sponsorschappen, met MediaMarkt als de achtste grote naam op het shirt sinds 1982. De opbrengsten zijn bijna vertienvoudigd in vergelijking met de eerste shirtsponsor, Gouden Gids, in de jaren tachtig.