Nieuws

Wanneer zat doelman Marco Bizot voor het laatst bij het Nederlands elftal?

Wanneer zat doelman Marco Bizot voor het laatst bij het Nederlands elftal?

15 maart - 13:55

Marco Bizot is een van de opvallendste namen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De doelman maakt een uitstekende indruk in de Ligue 1 bij Stade Brest. Wanneer zat hij voor het laatst bij Oranje? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Bizot werd vorige week al door bondscoach Ronald Koeman bij de voorselectie geroepen. Samen met Bart Verbruggen, Mark Flekken en Nick Olij was hij een van de doelmannen die kans maakte op een plek in de selectie voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland, eind deze maand. Doordat Olij is afgevallen, zit Bizot erbij.

Laatste Oranje-oproep Marco Bizot

De laatste keer dat de voormalig doelman van onder meer AZ en FC Groningen bij Oranje zat, was in juni 2021, op het EK. Hij kwam dat toernooi niet in actie, omdat Maarten Stekelenburg en Tim Krul de eerste en tweede keus waren. Bizot speelde wel ooit één interland voor Oranje, op 11 november 2020. Toen stond hij negentig minuten onder de lat in de oefenwedstrijd tegen Spanje.

Bizot mag zich dus laten zien op de trainingen en wellicht ook in een van de aanstaande twee oefenwedstrijden. Of de doelman wederom op het EK actief zal zijn, moet in juni blijken.