Barcelona wint na spectaculair duel van Napoli en plaatst zich voor kwartfinale

12 maart - 22:58 Laatste update: 23:06

FC Barcelona is er donderdag in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. In een intense wedstrijd was het team van Xavi met 3-1 te sterk voor Napoli. Over twee duels betekent dit dat Barca met 4-2 te sterk is voor de Italianen.

FC Barcelona begon de wedstrijd zonder Frenkie de Jong in de basis. Opvallend in het elftal waren wel twee andere spelers. De 17-jarige Pau Cubarsi speelde zijn eerste Champions League-wedstrijd in het shirt van Barcelona. Ook de 16-jarige Lamine Yamal kreeg weer een basisplek. Al na een kwartier spelen wist het team van Xavi het net te vinden. De bal werd mooi teruggelegd door Raphinha, waarna Fermin Lôpez de kans feilloos wist te benutten. Twee minuten later treft Raphinha de paal, maar let João Cancelo uitstekend op en schiet de bal binnen. Het regende doelpunten in de eerste helft, want in de dertigste minuut kwam Napoli terug. Amir Rrahmani, de verdediger van Napoli, was mee gerend naar voren en werkte de bal in het net. Vier minuten later probeerde Napoli opnieuw te scoren, maar wist André ter Stegen redding te bieden tegen de bal van Giovanni Di Lorenzo.

De tweede helft begon Napoli sterk. Al na twee minuten spelen probeerde Khvicha Kvaratskhelia de bal in te schieten, maar schoot nipt naast het doel. Toch was het even later FC Barcelona dat op 3-1 leek te komen. Yamine Lamal schoot de bal binnen, maar bleek buitenspel te staan. FC Barcelona hield na deze kans de druk hoog op Napoli. In de 83ste minuut wist de Robert Lewandowski de wedstrijd dan toch in het slot te gooien door de 3-1 te maken. De club van Xavi gaat hiermee door naar de kwartfinales van het miljardenbal.