Transfernieuws

Deze Oranje Leeuwin staat volgens Engelse berichtgeving voor een toptransfer

Deze Oranje Leeuwin staat volgens Engelse berichtgeving voor een toptransfer

12 maart - 12:17

Daphne van Domselaar, de keepster van het Nederlands elftal, staat mogelijk voor een toptransfer naar Arsenal. The Gunners hebben volgens de BBC hun interesse getoond in Van Domselaar, die momenteel bij Aston Villa speelt.

Het management van Van Domselaar wil tegenover de NOS echter nog niets bevestigen. Van Domselaar, 24 jaar oud, speelt pas sinds vorig jaar voor Aston Villa. De ploeg uit Birmingham nam haar destijds over van FC Twente.

De interesse van Arsenal is niet nieuw, omdat er in januari al geruchten waren over hun belangstelling. Arsenal heeft indrukwekkende geschiedenis in het vrouwenvoetbal. Zo won de club vijftien Engelse landstitels en de Champions League in 2007. In Londen zou ze kunnen gaan samenspelen met onder meer Vivianne Miedema en Victoria Pelova.

Van Domselaars doorbraak kwam op het EK van 2022 in Engeland, waar ze destijds de geblesseerde Sari van Veenendaal uitstekend verving. Volgens de BBC heeft ze clausule in haar contract, waardoor ze voor ongeveer 230.000 euro naar een andere club kan overstappen.