Nieuws

Met deze Europese vloek willen Mikel Arteta en Arsenal tegen Porto afrekenen

Met deze Europese vloek willen Mikel Arteta en Arsenal tegen Porto afrekenen

12 maart - 11:28 Laatste update: 11:29

Arsenal hoopt zich dinsdagavond ten koste van FC Porto te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Wanneer dat gebeurt, rekent trainer Mikel Arteta af met een bijzondere vloek. Welke dat is, legt VoetbalNieuws.nl je uit.

De laatste keer dat Arsenal überhaupt nog bij de laatste acht van de Champions League zat, was in het seizoen 2009/2010. Toen werd eveneens FC Porto uitgeschakeld in de achtste finales. Omdat te realiseren, moeten de Londenaren in het eigen Emirates Stadium een 1-0 achterstand zien weg te werken.

Arteta en Europese knock-outwedstrijden in eigen huis

Bij een mogelijke zege rekent Arteta af met de vloek van het niét winnen van Europese knock-outwedstrijden in eigen huis. Sinds de Spanjaard in december 2019 aan het roer staat bij de club, is dat namelijk nog geen enkele keer gebeurd.

Zo werd Arsenal vorig seizoen in de achtste finales van de Europa League uitgeschakeld door Sporting Portugal. Na verlenging werd het in Londen 1-1 en ging Arsenal uiteindelijk na strafschoppen ten onder. In het seizoen 2021/2022 was Arsenal niet in Europa actief. In 2020/2021 bereikte de ploeg weliswaar de halve finales van de Europa League, maar werd er thuis geen enkel duel gewonnen. Datzelfde gebeurde in het seizoen 2019/2020, toen Arsenal in een coronaseizoen bij de laatste zestien werd uitgeschakeld door Olympiakos Piraeus.

Arsenal – FC Porto begint dinsdagavond om 21.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.