Exclusive

Gelijkspel Ajax van belang op coëfficiëntenranglijst, Frankrijk loopt verder uit

Gelijkspel Ajax van belang op coëfficiëntenranglijst, Frankrijk loopt verder uit

7 maart - 23:15 Laatste update: 23:34
Author profile picture

Bob van der Laan

Op de coëfficiëntenranglijst heeft Nederland de voorsprong op Portugal weer iets vergroot en zag het Frankrijk deze Europese week weer verder uitlopen. Het gelijkspel van Ajax tegen Aston Villa was erg welkom, waardoor de positie als nummer zes nog maar eens verstevigd is. VoetbalNieuws brengt je de laatste update in de strijd om de coëfficiënten!

Dinsdagavond moest Paris Saint-Germain op bezoek bij Real Sociedad deelname aan de kwartfinales van de Champions League zien veilig te stellen. In Parijs eindigde de wedstrijd eerder nog in 0-2, waardoor PSG al met één been in de volgende ronde stond. Met dank aan twee doelpunten van Kylian Mbappé was het ook in Baskenland de baas over Txuri-urdin, dat met 1-2 moest buigen voor de Parijzenaren. Zo kon Frankrijk in totaal een halve coëfficiënt bijschrijven, 0,333 voor de winst en nog eens 0,167 aan bonuspunt.

Een dag later was het de beurt aan Sporting CP om coëfficiënten voor Portugal binnen te halen. In plaats van donderdag, kwam het namelijk al woensdags in actie tijdens de achtste finales van de Europa League. Hierin trof het Atalanta, waarmee het na een 1-1-gelijkspel volgende week een spannende return in Bergamo wacht. Hierdoor schrijft het nu 'slechts' 0,167 coëfficiënt bij. Donderdag kwam landgenoot SL Benfica nog in actie en speelde met 2-2 gelijk tegen Rangers FC.

Eerder op de donderdagavond stond er voor Ajax nog een clash tegen Aston Villa op het programma. In de achtste finales van de Conference League kon het aan de bak tegen de huidige nummer vier van de Premier League. Beide ploegen wisten niet te scoren en zo wordt dus ook deze wedstrijd pas tijdens de return van volgende week beslist. Nederland mocht desondanks nog wel 0,200 coëfficiëntenpunt bijschrijven op de ranglijst.

Gelijktijdig met Ajax kwam ook Lille OSC nog in actie en verdiende na een 0-3-overwinning op Sturm Graz 0.333 coëfficiënt voor Frankrijk. Later op de avond kwam Olympique Marseille nog in actie en won met maar liefst 4-0 voor Villarreal en 0.333 coëfficiënt. Beide ploegen ruiken zo de kwartfinales en de bonuspunten die daarmee volgen.

Wat kunnen we verwachten?

Volgende week wachten er in de Champions League nog de returns voor PSV (1-1 tegen Borussia Dortmund) en FC Porto (0-1, Arsenal). De kans is zeer aanwezig dat Frankrijk nog verder uit zou lopen op Nederland, gezien de sterke uitgangsposities. Het is te hopen dat PSV zich weet te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League en dat Arsenal 'ons' kan helpen met de uitschakeling van FC Porto.

Huidige stand op de Coëfficiëntenranglijst

5. Frankrijk - 64.997 (+1.166)
6. NEDERLAND - 61.300 (+0.200)
7. Portugal - 55.482 (+0.167)