Opinie

Duitse kranten lyrisch na 'zelfverzekerd' Champions League-optreden van De Ligt

Duitse kranten lyrisch na 'zelfverzekerd' Champions League-optreden van De Ligt

6 maart - 07:11

Matthijs de Ligt maakte dinsdagavond een fijne avond door met Bayern München. De Oranje-international gaf een assist, hield de nul en stootte daarom door naar de kwartfinales van de Champions League ten koste van SS Lazio. Dit schrijven de Duitse media over de prestaties van De Ligt.

De blessuretijd van de eerste helft was al even ingegaan, totdat daar het moment van De Ligt kwam. 'Guerreiro's hoekschop vanaf links wordt van richting veranderd door een Laziali en belandt op de tweede paal van Matthijs de Ligt. De Nederlander maakt een opmerkelijke volley terwijl hij achteruit rent en zou waarschijnlijk in de verre hoek terecht zijn gekomen, maar Müller houdt zijn hoofd binnen en stelt het doelpunt veilig', aldus de beschrijving van het jubelmoment van De Ligt door BILD.

In Duitsland gaan spelersbeoordelingen cijfermatig wat anders dan in Nederland. Een 1 is het beste cijfer, terwijl 6 het slechtste is. Ran zag De Ligt één slippertje maken, maar heeft met een '2' een mooi cijfer voor hem over. 'Sterk spel van de Nederlander, die na zijn schorsing in Freiburg terugkeert in de basis in de plaats van Kim. Helaas buigt hij een voorzet af waardoor Immobile een grote kans krijgt (37e). Verder foutloos achterin en met de meeste passes en balbezit bij Bayern. Hij zorgde met zijn prachtige schot in blessuretijd ook voor de 2-0 van Müller.'

Ook Spox zag De Ligt een goede pot spelen. De verdediger wordt onder meer 'zelfverzekerd' genoemd en dat was ook precies wat Wesley Sneijder voorafgaand aan het duel zei als analist. Ook dit Duitse medium voorziet de prestatie van De Ligt, die de voorkeur kreeg boven Kim Min-Jae, met een '2'. 'Zelfverzekerd in de duels en helemaal vooraan - namelijk in blessuretijd in de eerste helft met een moedig direct schot dat Müller binnenkopte en er 2-0 van maakte.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!