Nieuws

Om deze reden is er dit weekend bij ieder Nederlands profduel een minuut stilte

Om deze reden is er dit weekend bij ieder Nederlands profduel een minuut stilte

5 maart - 18:17 Laatste update: 8 maart - 14:51

Aankomend weekend zal er voorafgaand aan elke wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal een minuut stilte worden gehouden, zo maakt de KNVB bekend. Dat heeft alles te maken met het overlijden van het Nederlandse voetbalicoon Kees Rijvers.

Maandag kwam het trieste nieuws naar buiten dat Rijvers op 97-jarige leeftijd is overleden. Dat is een grote schok in de Nederlandse voetbalwereld, aangezien Rijvers een grote rol heeft gespeeld in de Nederlandse voetbalhistorie. Hij won onder meer als trainer de UEFA Cup met PSV en was hij ook bondscoach van het Nederlands elftal.

Om Rijvers een laatste eer te bewijzen, heeft de KNVB besloten dat er een minuut stilte zal worden gehouden voorafgaand aan elke voetbalwedstrijd uit het Nederlandse betaalde voetbal. Dat geldt dus voor de wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie.

De minuut stilte zal met name voor een paar specifieke clubs een extra lading hebben. Rijvers was in zijn loopbaan als speler in Nederland actief bij NAC Breda en Feyenoord. Als trainer had hij leiding over FC Twente, PSV en het Nederlands elftal.